fbpx PSD2 | LON

V LONu stremimo k temu, da bi svojim strankam omogočili nove možnosti uporabe naših storitev. Zaradi tega s 14. 9. uvajamo možnost dostopa do vašega transakcijskega računa preko tretjega ponudnika plačilnih storitev v skladu z evropsko direktivo PSD2.

 

Kaj je PSD2?

PSD2 je kratica za direktivo o plačilnih storitvah 2 (PSD2). Ta prinaša številne prednosti za uporabnike.

 

PSD2 direktiva omogoča, da izkoristite napredne rešitve plačevanja in bančništva. Napredne rešitve, kot so takojšnja plačila, P2P plačila, združljivost fintech aplikacij z vašimi računi, plačila z enim samim klikom na številnih prodajnih mestih v Sloveniji in po svetu in boljši nadzor nad osebnimi financami. To pa seveda niso edine možne rešitve, saj bo teh vedno več z vsakim novim članom PSD2 ekosistema.

 

Preverite prednosti PSD2 v spodnjem posnetku.

 

 

V okviru PSD2 omogočamo strankam naslednje storitve:

  1. Storitev zagotavljanja informacij o računih (AIS)
    S pomočjo te storitve boste lahko vpogledovali v stanje na vašem računu in pregledovali pretekle transakcije;
  2. Storitev odreditve plačil (PIS)
    S pomočjo te storitve boste lahko izvajali plačila s svojega transakcijskega računa.

 

Poskrbeli smo tudi za to, da je uporaba novih storitev varna in pod vašim nadzorom. Zato vam bomo za potrebe uporabe storitev PSD2 izdali nov avtentikacijski element, ki ga boste lahko uporabljali za dostop do vašega transakcijskega računa preko tretjih ponudnikov plačilnih storitev. Za pridobitev novega avtentikacijskega elementa vas prosimo, da izpolnite obrazec in se oglasite pri svojem osebnem bančniku, ki bo za vas uredil vse potrebno.