fbpx Vpis delnic LON d.d. - zaključek prvega kroga vpisa in objava razpona emisijske cene za drugi krog | LON
Vpis delnic LON d.d. - zaključek prvega kroga vpisa in objava razpona emisijske cene za drugi krog
Datum objave:
22. November 2021

Hranilnica LON d.d. kot izdajatelj novih delnic (v nadaljevanju LON ali družba) objavlja informacije v zvezi s postopkom dokapitalizacije in vpisom delnic LONa.

 

Od vključno 08.11.2021 do vključno 22.11.2021 je potekal prvi krog vpisa delnic, ki je bil namenjen obstoječim delničarjem družbe skladno z njihovo prednostno pravico do vpisa novih delnic. Obstoječi delničarji družbe so lahko v navedenem roku opravili vpis delnic tako da so članu KDD, ki vodi njihov račun nematerializiranih vrednostnih papirjev, sporočili svojo odločitev glede uveljavljanja prednostnega upravičenja, s podajo vpisne izjave in opravili vplačila za vpisane delnice. Obstoječim delničarjem družbe, katerih vpis in vplačilo se šteje kot veljavno, bo skladno s Predstavitvenim dokumentom za prodajo delnic družbe Hranilnica LON d.d., Kranj z oznako LONR (v nadaljevanju: »Ponudbeni dokument«) posredovano Obvestilo o dodelitvi delnic.

  

Skladno s Ponudbenim dokumentom, Hranilnica LON objavlja razpon emisijske cene v drugem krogu vpisa, kot je bil določen s strani uprave Hranilnice LON, h kateri  je podal soglasje tudi nadzorni svet družbe.

 

Investitorji bodo v drugem krogu vpisa, ki bo trajal od vključno 23.11.2021 do vključno 30.11.2021 do 16. ure, lahko vpisali delnice Hranilnice LON z oznako LONR po emisijski ceni v razponu od vključno 75,00 EUR do vključno 85,00 EUR na delnico LONR.