fbpx Novost pri brezstičnem poslovanju | LON
Novost pri brezstičnem poslovanju
Datum objave:
10. Maj 2022

Dvig limita pri brezstičnem poslovanju iz 25 EUR na 50 EUR

nedelovanje-kartic-1_0_0.jpg

 


S 1. junijem 2022 se bo spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Mastercard iz 25 EUR na 50 EUR.


 

Za brezstična plačila, do vključno 50 EUR, na POS terminalu na prodajnem mestu v Sloveniji (izjemoma tudi za nižje zneske, kadar bo takšna zahteva POS terminala), tako ne bo več potreben vnos PIN številke, kar pomeni, da bo vaše plačevanje z brezstičnimi karticami še hitrejše in enostavnejše.

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic, je postavljen dodaten limit za kartice (t.i. skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN številke), kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN številke.

 


Za višjo varnost plačil s karticami Mastercard, vam svetujemo, da si vključite Varnostno SMS obveščanje.


 

Sprememba dviga limita pri brezstičnem poslovanju bo v praksi uvedena postopoma, predvidoma v roku dveh tednov, od 1. junija 2022 dalje in sicer v odvisnosti od časovnice nadgradenj posameznih POS terminalov.

 

Za dodatna pojasnila se obrnite na vašo poslovno enoto ali LONov kontaktni center na telefonsko številko 04 28 00 777, od ponedeljka do petka med 8:00 in 12:00 ter 13:00 in 16:00 uro.