fbpx Zelena Slovenija | LON

Kako dobro poznate Slovenijo? Mogoče veste, da je Slovenija prva država, ki je bila kot celotna država razglašena za zeleno turistično destinacijo? Naša zelena Slovenija je res čudovita. Z gozdovi je prekrito kar okoli 3/5 površine, kar pomeni, da je skoraj vsak slovenski kraj v bližini gozda. Ker se nahajamo na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in dinarskega sveta, lahko v nekaj urah čisto zamenjamo okolje. Zjutraj lahko raziskujemo gore, popoldne pa se namakamo v morju. Tudi LON je tesno povezan s Slovenijo in njenimi značilnostmi. Kako? Prav slovenske Alpe, reke in narava so inspirirale našo izbiro barv, oblika logotipa pa je heksogonalna in izhaja iz čebeljega satja.

 

 

 

Ker moramo Slovenijo čisto vsi bolje spoznati, smo za vas našli nekaj super turističnih destinacij po celi Sloveniji.

 

 

Pomurje

Začeli bomo v Pomurju, naši najbolj vzhodni pokrajini. Čisto ob meji z našo sosedo Madžarsko, najdete turistično kmetijo Mali raj. Leži na obrobju krajinskega parka Goričko, v Dolencih pri Šalovcih. Na kmetiji Mali raj najdete kar 160 različnih domačih živali. Njihova največja posebnost so alpake, ki jih tudi lahko obiščete, imajo pa tudi sirarno, kjer lahko poskusite domač kozji sir. Pri njih lahko tudi prespite ali pa jih samo obiščete. Ko boste v teh koncih pa si ne pozabite ogledati še doživljajski park Expano, razgledni stolp Vinarium Lendava, tropski vrt Ocean Orchids in domačijo paradižnikov Lušt.

 

 

Štajerska in Koroška

Štajerska je največja slovenska pokrajina. Kaj pa početi tukaj? Trenutno najbolj nova in zanimiva atrakcija je definitivno Pot med krošnjami, ki leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle. V teh poletnih dneh pa seveda ne smemo pozabiti na vodno osvežitev, ki je na Štajerskem ne manjka. Lahko obiščete Wakepark in Aquapak Dooplek ali pa se s SUP-om ali splavom popeljete po Dravi. Morate pa si ogledati tudi Maribor in Lent, najbolj čaroben in najstarejši del mesta, kjer najdete tudi najstarejšo trto v Sloveniji.

Koroška je naša severna pokrajina, ki leži med Pohorjem, reko Dravo in Karavankami ter ima neomejenimi možnosti različnih športnih aktivnosti ter kulturnih doživetij. Sigurno niste vedeli, da lahko kolesarite kar v podzemlju Pece, po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih? Na Koroškem se osvežite lahko v Vodnem parku v Radljah ob Dravi, ki je prvi naravni bazen v Sloveniji. V njem namreč za čistočo skrbijo mikroorganizmi in ne kemikalije. Pri omenjenem parku pa lahko tudi prespite v res super lesenih hiškah, kot so jih nekoč imeli mlinarji na Dravi.

 

 

Dolenjska

Dolenjska je pokrajina termalnih vrelcev ob reki Krki, njeno središče pa Novo mesto. Pod dolenjsko regijo spada tudi Bela krajina, ki je edina slovenska pokrajina, katerega ime izvira iz tekstila, belega lanenega platna. Osvežite se lahko ob reki Kolpi, ki jo lahko raziskujete peš, s kolesom ali pa kar s kanujem. Veste, da lahko plavate tudi v Kočevju? Ja, res je. Tam je dokaj neznano Kočevsko jezero, ki sodi med najčistejša jezera v Sloveniji. Tu se lahko v poletnih dneh osvežite, se sprehodite ali ribarite. Noč pa lahko preživite v tematskem hostlu Bearlog, kjer so sobe gozdno tematsko urejene.

 

 

Notranjska

Notranjska je pokrajina, ki je najbolj poznana po Postojnski jami. Pomembnejša mesta v tej pokrajini so Postojna, Rakek, Logatec, Pivka, Ilirska Bistirca in Cerknica. Prav v Cerknici lahko obiščete presihajoče jezero, ki je tudi največje jezero v Sloveniji. Seveda, ko je polno. Na njem lahko opazujete kar 276 različnih vrst ptic, 45 vrst sesalcev, 125 vrst metuljev ter 15 vrst dvoživk. Kakšna biotska pestrost! Zraven lahko obiščete še Rakov Škocjan in Križno Jamo. Prenočite lahko na različnih turističnih kmetijah ali v glampingu Bloke, pri Bloškem jezeru, kjer stojijo lesene hiške. Se vam ime Bloke zdi nekam znano? Ja, Bloke so zibelka smučanja, saj so tukaj prvi začeli uporabljati smuči.

 

 

Gorenjska

Smo že na severozahodu in sicer na Gorenjskem. Tukaj lahko obiščete Kranj, prestolnico slovenskih Alp in center Gorenjske, ki pa je obenem tudi Prešernovo mesto. Na Gorenjskem se nahaja tudi najbolj svetovno prepoznavna slovenska znamenitost, Bled in Blejski otok. Malce naprej od Bleda, se nahaja Bohinj, zelena oaza v osrčju Triglavskega narodnega parka. Bohinj je idealno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje in plavanje. Če boste v Bohinju preživeli več dni, lahko prenočite v prenovljenih apartmajih Triglav, le streljaj od jezera. Ste vedeli, da smo Slovenci čebelarski narod? Čebelari namreč več kot 100.000 Slovencev. Tako se je razvil tudi čebelarski turizem oziroma API turizem. Ta vključuje obiske čebelarjev, predstavitve čebeljih pridelkov, medene masaže, aromaterapije in ostalo. Prav na Gorenjskem, natančneje v Bohinjski Bistrici se nahaja Apiturizem Bee house, kjer lahko tudi prenočite. Garantiramo, da boste s tega oddiha prišli bolj zdravi in polni energije.

 

 

Primorska

Zadnja nam je ostala še Primorska, kjer se lahko podate na smaragdno reko Sočo, kjer se lahko osvežite ali greste na rafting. Obiščete lahko tudi alpsko mesto Bovec, Tolmin ali Kanal. V dolini reke Soče lahko prenočite v penzionu Kobala, ki predstavlja lepo izhodišče za aktiven počitnice v neokrnjeni naravi. V primorskem delu Slovenije se nahajajo tudi čudovite Škocjanske jame pri Divači. So edini spomenik v Sloveniji, vpisan v UNESCO svetovno dediščino. In še navsezadnje, skok do naše obale in obisk obmorskih mest. Najprej se lahko ustavite v krajinskem parku Sečoveljske soline, pot pa nadaljujete do obmorskega mesta Piran, kjer si privoščite okusno kosilo ob morju. V centru Pirana lahko prenočite v Art hotelu Tatrini, kjer imate s sobe pogled na Tartinijev trg.

 

 

Upamo, da smo vam malo bolj pokazali, kaj v Sloveniji si morate še ogledati. Ne pozabite, da lahko v turističnih nastanitvah letos koristite tudi turistične bone! Boni zajemajo samo nočitve z zajtrkom, zato boste morali za ostale aktivnosti še doplačati. Najboljše, da si sabo vzamete le predplačniško kartico Mastercard, kamor si naložite le toliko denarja, kot ste predvideli, da ga boste potrebovali. V primeru, da vam denarja na kartici zmanjka, si ga lahko enostavno, hitro in brezplačno prenakažete s svojega osebnega bančnega računa prek mobilne banke mLON. Kjer možnosti plačila s kartico nimajo, boste morali plačati z gotovino. Ampak tudi tukaj ni problema, saj imate kot imetnik kateregakoli bančnega paketa v LONu, super ugodnost in sicer brezplačne dvige na bankomatu katerekoli banke.

Želim naročiti predplačniško kartico!

Posvetujte se z nami in uredili vam bomo najbolj prijazno rešitev za vaše cilje.
* obvezni podatki
Izberi poslovno enoto:
Ime in priimek: *
Telefonska številka:
Želim povratno informacijo:
Tema sestanka:
E-pošta:
Opombe:
S klikom na gumb Potrdi se strinjate, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zgolj za namene sestanka/povpraševanja/klica. Več o zasebnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih zasebnosti
* obvezni podatki
Izberi poslovno enoto:
Ime in priimek: *
Telefonska številka:
Želim povratno informacijo:
Tema:
E-pošta:
Opombe:


S klikom na gumb Potrdi se strinjate, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zgolj za namene sestanka/povpraševanja/klica. Več o zasebnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih zasebnosti

* obvezni podatki
Izberi poslovno enoto:
Ime in priimek: *
Telefonska številka:
Tema:
E-pošta:
Opombe:


S klikom na gumb Potrdi se strinjate, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zgolj za namene sestanka/povpraševanja/klica. Več o zasebnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih zasebnosti

LON svetuje