fbpx Za katere poletne aktivnosti bomo zapravili manj? | LON

Včasih nimamo idej, kako počitnice narediti bolj zanimive za tudi naše najmlajše, hkrati pa tudi ne preveč zapraviti. Preberite spodnje nasvete, uživajte v počitnicah in prihranite.

 

 

Ustvarjajte iz različnih materialov.

Otroci bodo uživali ob ustvarjanju lastnih izdelkov. Na spletni strani Navihančki najdete veliko kreativnih idej za super ustvarjno preživljanje prostega časa z otroci, od ustvarjalnih idej, eksperimentov do kuharskih receptov.

 

 

Obiščite bližnjo jezero ali reko.

Ko poletne temperature dosežejo vrhunec, je idealen čas za hlajenje ob vodi. Obiščite bližnjo reko ali jezero. Sigurno se boste zelo zabavali. S seboj ne pozabite vzeti še kakšne športne pripomočke: žoge, loparje ali frizbi. Če boste obisali kakšno jezero si lahko sposodite sup ali kajak. Tako boste aktivno in doživeto preživeli super dan.

 

Izdelajte ozimnico.

Domači vrtovi so že polni obilja. Naj otroci pomagajo obirati pridelke in jih nato shranjevati. Nato naredite domač čaj iz vrtnih zelišč ali marmelado iz saadja. Domači pridelki bodo tako prav odlična novoletna darila.

 

Kampirajte na domačem vrtu.

Z otroci kampirajte na dvorišču ali vrtu. Otroci naj z vašo pomočjo postavijo šotor in uredijo prostor, kjer bodo spali. Tudi če ne boste dejansko spali zunaj čez noč, bodo otroci imeli veliko časa za igranje v šotoru. Pripovedujte jim zgodbe in pripravite hrano za kampiranje (peka na ognju).

 

 

Raziskujte gozd.

Ob poletnih dnevih je v gozdovih prav prijetna temperatura. Na sprehodu bodo otroci spoznavali različne vrste dreves in živali, ki živijo v njem. Lahko tudi naberete liste in naredite herbarij.

 

 

Spoznavajte Slovenijo.

Kako dobro poznate Slovenijo? Naša zelena Slovenija je res čudovita. Z gozdovi je prekrito kar okoli 3/5 površine, kar pomeni, da je skoraj vsak slovenski kraj v bližini gozda. Ker se nahajamo na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in dinarskega sveta, lahko v nekaj urah čisto zamenjamo okolje. Zjutraj lahko raziskujemo gore, popoldne pa se namakamo v morju. Letos bomo vsi še posebej spoznavali to našo prečudovito deželo zaradi turističnih bonov.

 

Prihranjen denar pa lahko položite na varčevalni račun Zlata rezerva.

LON svetuje