fbpx Vaše finance v pričakovanju novega člana | LON

Obdobje nosečnosti in pričakovanja otroka je eno najlepših za vsako žensko in njenega partnerja. S koraki, ki jih opisujemo v tem članku, poskrbite, da boste tudi finančno pripravljeni na novega družinskega člana.

 

 

Preučite svojo finančno situacijo.

Nikoli ni prezgodaj, da si izdelate budžet. Nikar tega ne odlašajte na čas, ko se bo otrok rodil. Za vsak mesec planirajte, kaj boste kupili in koliko boste za to zapravili. Za nasvete, katere izdelke kupiti, vprašajte ostale mamice ‒ tako se boste izognili nepotrebnim nakupom in kopici neuporabnih stvari.

 

Zmanjšajte stroške.

Najverjetneje v tem času prenehate delati in posledično se vaši prihodki zmanjšajo. Preglejte, česa v naslednjem obdobju ne boste potrebovali, npr. naročnina na revijo, razne članarine in podobno. Svoje odhodke razdelite na nujne in manj nujne in manj nujne poskusite zmanjšati. Tudi ob nakupu opreme za vašega malčka razmislite, v katere izdelke se splača vložiti več denarja, pri katerih pa lahko z nakupom rabljenih ali cenovno ugodnejših alternativ nekaj prihranite.

 

Zmanjšajte dolgove.

Pomembno je, da pridno odplačujete svoje dolgove, saj lahko neodplačevanje pomeni težave, ko bo vaš novorojenček že na svetu. Tega si pa res ne želite, kajne? 

 

Odprite varčevalni račun.

V tem času je varčevanje še posebej pomembno, saj vam in otroku pomeni varnost. Lahko se zgodi, da boste v bližnji prihodnosti potrebovali večjo vsoto denarja. Denar na računu naj bo vedno dostopen.

 

Povečajte prihodke.

Obstaja kar nekaj idej, kako lahko v času nosečnosti zaslužite kakšen dodaten evro. Predvsem je to delo od doma, kjer lahko delate, ko ste za to razpoloženi. Pisanje člankov ali urejanje vsebin preko spleta oz. drugo spletno delo je morda pravo za vas.

 

Za finančno varnost svojega malčka lahko poskrbite tudi z Družinskim depozitom, kjer svoje prihranke lahko obrestujete po izjemni obrestni meri. Z Družinskim paketom pa lahko vajine finance upravljata še bolj pregledno in enostavno. Preverita!

LON svetuje