fbpx Sedem hitrih finančnih nasvetov | LON

Izbrali smo sedem hitrih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevnem ravnanju in odločanju o denarju. Z disciplino in skrbnim načrtovanjem lahko marsikakšen evro prihranimo in si tako zagotovimo varnejšo prihodnost.

 

Varčujte.

Ljudje pogosto mislimo, da moramo za varčevanje veliko zaslužiti. Če pomislite dobro, je skrivnost v tem, kako porabite in upravljajte s svojim denarjem. Seštejte, koliko nanese že nekaj 10 evrov mesečno v nekaj letih? 

Privarčevan denar lahko obrestujete tudi tako, da sklenete depozit in si zagotovite, da bodo vaši prihranki le rasli.

Prilagodite si posojilo.

Danes vam banka nudi možnost, da odprte kredite združite v enega večjega ter obrok prilagodite glede na svoje zmožnosti. Izkoristite to in naj bo tudi obratno – ko so vaše zmožnosti večje, povečajte obrok.

Imejte ločeno kartico za spletne nakupe.

Za nakupovanje preko spleta priporočamo uporabo ločene kreditne ali predplačniške kartice, samo za ta namen. Imeli boste boljši nadzor, omejili boste porabo ter povečali varnost.

Razmišljajte pozitivno.

Nikoli ne pozabite: vsak evro je začetek tisočih evrov!

Preverite stroške zavarovanja.

Mnogi med nami ne vemo koliko zapravimo letno za zavarovanje in za vsa zavarovanja skupaj. Običajno se zgodi, da samo podaljšujemo obstoječo zavarovalno polico ter si ne vzamemo časa preveriti ponudbe na trgu.

Razmislite pred nakupom.

Pred večjim nakupom se vedno vprašajte, če stvar res potrebujete? Prav je, da si občasno privoščite kaj zase, vendar naj ostane pri občasnih nakupih.

Pred večjimi finančnimi odločitvami kakšen dan prespite.

Pri odločitvi za različne finančne produkte vedno pretehtajte tudi vstopne stroške, izstopne stroške, neke vrste pristojbine in podobno.

LON svetuje