fbpx Pravila za življenje | LON

Življenje je kratko. Klišejsko, ampak drži. Morda mislite, da je za boljše življenje potrebno veliko sprememb. Za vas smo zapisali nekaj pravil, ki izhajajo iz enega ključnega načela: ne želite si, da se na cilj pripeljete prej kot je to mogoče, saj je to tako, kot da odidete od doma na potovanje brez avtomobilskih ključev. Ne morate preskočiti vožnje in kar naenkrat prispeti na destinacijo.

 

Z enostavnostjo se daleč pride, korak za korakom. Preberite si naslednjih 6 pravil za življenje, katera spremljajo tudi navodila za življenje pisatelja H. Jackson Brown jr.

 

 

Življenje je 10 odstotkov tistega, kar se vam zgodi, in 90 odstotkov, kako na to odreagirate.

 

»Govori počasi, misli pa hitro.« -H. Jackson Brown jr.

 

Naj vas to pravilo vodi tako v osebnem kot poklicnem življenju. Deluje, ker velja za vse ljudi: vsi se soočamo z izzivi, vsi pa imamo tudi možnost da na te odgovorimo pozitivno ali negativno.
 

 

Dajte več, kot vzamete.

 

»Zapomni si, da ti tisto, kar daš, naredi več veselja, kot tisto, kar dobiš.« - H. Jackson Brown jr.

 

Res je tako preprosto. Svetu dajte več, naj bo to vaš čas, denar ali talent, kot porabite ali vzamete. To pravilo ustvarja neskončno izkušenj, združenj in bogastva, vendar nikoli, kadar so to vodilni dejavniki.
 

 

Nismo dovolj bogati, da bi kupovali poceni stvari.

 

»Ne kupi cenene vzmetnice.« - H. Jackson Brown jr.

 

Se kdo spomni, da mu je mama kdaj rekla: »Nismo dovolj bogati, da bi kupovali poceni stvari.« ? Veliko poceni stvari nima dolge življenjske dobe, in njihovo nadomeščanje na koncu vzame več časa in denarja kot nakup kakovostnega izdelka na prvem mestu. To velja tudi za naše vedenje: Lažje je narediti stvar že prvič pravilno, kot pa popravljati neprijetno delo za nazaj.

 

 

Upoštevajte zlato pravilo.

 

»Vsakdo je rad pohvaljen. Potrudi se, da boš pri vsakem našel nekaj, kar je vredno pohvale.« -H. Jackson Brown jr.

 

Ravnajte z drugimi, kot si želite da bi drugi ravnali z vami. Nikoli se ne naveličajte gledati pozitivno na vsako interakcijo, ki jo imate. Ne glede na to ali gre za vašo družino, sodelavce ali stranke, na prvo mesto postavljajte njihove interese. Ne gre za to, kaj lahko dobite od drugih ampak za tisto, kar jim lahko vi ponudite, zaradi česar ste prijetna oseba. Dejstvo, da je zlato pravilo še vedno pomembno, je merilo njegove moči.

 

 

Usluge so močnejša valuta kot denar.

 

»Daj ljudem več, kot pričakujejo, in to stori z veseljem.« - H. Jackson Brown jr.

 

Usluge so močnejša valuta kot denar: ne glede na to ali gre za osebno ali poklicno okolje, nedenarna pomoč ali darila, gradijo veliko bolj smiselne dolgoročne odnose in imajo večji pozitiven vpliv od tistih, ki so jasno vezani na finančni znesek. Pokažejo, da resnično skrbite za nekoga in ste si vzeli čas, da se seznanite z njimi.

 

Cenite to, kar imate, in se ne primerjajte z drugimi.

 

»Ne prezri drobnih življenjskih radosti, medtem ko iščeš velike.« - H. Jackson Brown jr.

 

Nikoli ne boste resnično srečni, če boste kar naprej gledali okoli sebe in si želeli, da bi imeli tisto, česar nimate. Trava se na drugi strani vedno zdi bolj zelena, kar pa ne pomeni da je zares bolj zelena.

Prav tako to drži za primerjanje z drugimi. Čeprav je primerjanje sebe z drugim v zdravem odmerku spodbudno, ko gre za postavljanje ciljev, je lahko če to počnete iz ljubosumja, destruktivno.

 

 

Vsi imamo pravila, po katerih se ravnamo. Nekatera od njih so prirojena, kot na primer nasmeh, ko se sprehodite mimo neznanca ali stisk roke tistega, ki se mu predstavite. Druga razvijamo s časoma, dokler ta pravila ne postanejo naše dobre navade.

LON svetuje