Če imate srečo, poletje za vas pomeni več prostega časa in bolj sproščene misli. Ne glede na to, ali se odpravljate na plažo, poležavate ob bazenu, ali pa samo s prijatelji preživljate čas na domačem dvorišču, je poletje pravi čas, da se ohladite in se razvajate. Vendar pa več počitka običajno pomeni manj dela (in s tem manj denarja) in več stroškov. Za vas smo pripravili seznam nasvetov, ki vam bodo to poletje pomagali razvajati se v proračunu!

 

 

Zelo enostavno je uživati življenje, ne da bi porabili veliko denarja. Kako?

 

Zamrznjene užitke ustvarite doma

Lučke, zamrznjeni jogurt in sladoled so lahko brez težav pripravljeni doma. Ni jih treba kupiti vsakič, ko ste v trgovini ali v mestu. Z domačim sezonskim sadjem (ali tistim, kar imate slučajno v hladilniku) lahko naredite svoje poletje slastno!
Kako še drugače prihraniti pri hrani, si preberite v članku Prihrani pri hrani.

 

Držite se ene vrste sadja

Ni vam treba ustvariti 14-slojne večbarvne sladice, da bi se poleti razvajali. Če se držite ene vrste sadja (še posebej tistega, ki je na vrhuncu sezone in v akciji), imate lahko prav okusno poletje! (Namig: sladice iz lubenice so prav okusno in osvežilno poletno razvajanje!)

 

Uporabite shrambo

Vaša najljubša poletna počitniška razvajanja, kot so pite, so lahko izjemno stroškovno učinkovite, če uporabljate sestavine iz domače shrambe, kot so moka, sladkor in maslo! Dobro založena shramba omogoča enostavno in poceni izdelavo okusnih sladic, kadarkoli jih želite.
Poskrbite, da bodo vaše kulinarične dogodivščine tudi drugače dobro finančno zoptimizirane - o tem preberite več v članku Kuhajte in prihranite.

 

Naredite vodo z okusom!

Ni vam treba iti v spa, da bi se počutili razvajane - naredite velik vrč »spa vode« s kumarami, limonami, limonami, pomarančami ali jagodami (dodate lahko tudi meto, meliso …) - in jo pijte ves dan. Vse te sestavine so neverjetno poceni!

 

DIY hidratacijska maska za obraz

Presenetljivo je, da se obrazna maska verjetno že sedaj skriva v vašem hladilniku! Združite jogurt, med in mlete ovsene kosmiče - že v nekaj minutah se boste počutili prerojene. Taka maska je še posebej dobra, če je vaša koža izsušena zaradi vročega poletnega sonca. Pozabite na porabo denarja v zdravilišču in pri kozmetičarki, pojdite v domačo kuhinjo!

 

Kupite Aloe vero

Če ste malo predolgo na soncu ali pa ste nagnjeni k sončnim opeklinam, v svoje stanovanje dodajte rastlino aloje! So poceni, zanje pa je tudi enostavno skrbeti. Naslednjič, ko vas opeče, samo odrežite list, ga odprite in ga podrgnite po koži! To je veliko bolj naraven način, kot nakup zelenih krem.

 

To poletje se razvajate po kraljevsko, medtem ko ostanete znotraj vašega proračuna. Poskrbite zase! Zaslužite si.

LON svetuje