fbpx To poletje se razvajajte | LON

Če imate srečo, poletje za vas pomeni več prostega časa in bolj sproščene misli. Ne glede na to, ali se raje odpravite na plažo, na poležavanje ob bazenu ali pa najraje s prijatelji preživljate čas na domačem vrtu ali balkonu, je poletje pravi čas, da se ohladite in se razvajate. Vendar pa več počitka običajno pomeni manj dela (in s tem manj denarja) ter več stroškov. Za vas smo pripravili seznam nasvetov, ki vam bodo to poletje pomagali razvajati se v proračunu!

 

 

Zamrznjene dobrote ustvarite kar doma.

Lučke, zamrznjeni jogurt in sladoled so lahko brez težav pripravljeni doma. Ni jih treba kupiti vsakič, ko ste v trgovini ali v mestu. Z domačim sezonskim sadjem (ali tistim, kar imate slučajno v hladilniku) lahko naredite svoje poletje slastno!
Kako še drugače prihraniti pri hrani, si preberite v članku Prihrani pri hrani.

 

Naredite si pomirjujoč čaj.

Uporabite zelišča z vrta (sivka, meta, melisa) ali gorskega travnika ter naredite čajno mešanico. Zleknite se na ležalnik na vrtu, balkonu ali se sprehodite do bližnje reke, vzemite dobro knjigo ter uživajte!

 

Držite se ene vrste sadja.

Ni vam treba ustvariti večslojne barvne sladice, da bi se poleti razvajali. Če se držite ene vrste sadja (še posebej tistega, ki je na vrhuncu sezone in v akciji), imate lahko prav okusno poletje! (Namig: sladice iz lubenice so prav okusno in osvežilno poletno razvajanje!)

 

Uporabite shrambo.

Uporabljate sestavine iz domače shrambe, kot so moka, sladkor in maslo. Izdelajte pito ali različna peciva, ki jih nato dodajte sezonsko sadje. Dobro založena shramba z osnovnimi sestavinami omogoča enostavno in poceni izdelavo okusnih sladic, kadarkoli jih želite. Poskrbite, da bodo vaše kulinarične dogodivščine tudi drugače dobro finančno zoptimizirane - o tem preberite več v članku Kuhajte in prihranite.

 

Naredite vodo z okusom.

Ni vam treba iti v wellness center, da bi se počutili razvajane - naredite velik vrč »SPA vode« s kumarami, limonami, limonami, pomarančami ali jagodami (dodate lahko tudi meto, meliso …) - in jo pijte ves dan. Vse te sestavine so poceni v trgovinah ali na tržnici. Če imate svoj vrt, vam omenjena dišeča zelišča verjetno ne manjkajo. V kolikor pa te možnosti nimate jih lahko brez problema posadite tudi v cvetlične lončke.

 

Sami izdelajte masko za obraz.

Presenetljivo je, da se obrazna maska verjetno že sedaj skriva v vašem hladilniku! Združite jogurt, med in mlete ovsene kosmiče - že v nekaj minutah se boste počutili prerojene. Taka maska je še posebej dobra, če je vaša koža izsušena zaradi vročega poletnega sonca. Pozabite na porabo denarja v zdravilišču in pri kozmetičarki, pojdite v domačo kuhinjo!

 

Kupite Aloe vero.

Če ste malo predolgo na soncu ali pa ste nagnjeni k sončnim opeklinam, v svoje stanovanje dodajte rastlino aloje! So poceni, zanje pa je tudi enostavno skrbeti. Naslednjič, ko vas opeče, samo odrežite list, ga odprite in ga podrgnite po koži! To je veliko bolj naraven način, kot nakup zelenih krem.

 

 

To poletje se razvajate po kraljevsko, medtem ko ostanete znotraj vašega proračuna.

 

Poskrbite zase! Zaslužite si.

LON svetuje