fbpx Ne varčujte pri nakupu teh 5 izdelkov | LON

Gledanje na vsak cent za te bistvene predmete vas bo dolgoročno stalo več.

 

Varčevanje se večkrat zdi kot iskanje najcenejših cen in za veliko izdelkov poceni različica deluje zelo dobro. Vendar pa obstaja nekaj izdelkov, katerih najcenejše različice skrivajo velike pomanjkljivosti, ki lahko negativno vplivajo na vaše življenje. Preverite, pri katerih petih predmetih ne smete varčevati.

 

 

Zaščita oči.

Če delate v katerem koli tovarniškem ali delavniškem okolju, varčujte na zaščiti oči. Poceni varnostna očala se lahko zlahka razbijejo z ostrim udarcem, kar lahko povzroči več škode očesom.

 

Podobno velja za sončna očala, kjer cenejše različice ne vsebujejo potrebne zaščite, dajejo pa nam lažen občutek zaščite. Oko imamo tako popolnoma odprto, nevarni sončni žarki pa tako prodrejo do očesa brez težav in naredijo več škode, kot če očal ne bi nosili. V tem primeru telo samo poskrbi za delno zaščito, saj oči pripremo.

 

Pnevmatike.

Vožnja s poceni ne-sezonskimi pnevmatikami, še posebej obrabljenimi, povzroča številna tveganja. Slabe pnevmatike olajšajo hidroplaning (tudi pri nizkih hitrostih), kar pomeni, da v primeru mokrega cestišča avtomobila nimate pod nadzorom. Slabe pnevmatike so še posebej nevarne v ledenih ali snežnih pogojih. Poleg tega so obrabljene pnevmatike bolj nagnjene k izgubi zračnega tlaka, kar boste opazili pri večji porabi goriva. Prav tako je večja verjetnost, da se bodo izpraznile ali počile, s tem pa lahko nastanejo tudi večje težave, kot zgolj menjava pnevmatik.

 

Kuhinjski pripomočki.

Dobra kuhinjska oprema je pogosto ključ do hitrega in uspešnega obroka doma. Poceni noži lahko na primer naredijo sekljanje zelenjave ali razrez mesa frustracijo in ne preprosto nalogo. Poleg tega lahko povečajo možnosti za poškodbo. Z uporabo poceni loncev in ponev lažje zažgemo hrano, prav tako pa se premaz proti prijemanju hitreje odlušči in tako pristane v hrani.

 

To lahko povzroči, da se preprosto odpovemo ali izognemo domačemu kuhanju, kar vsak mesec znatno prispeva k družinskemu proračunu za hrano.

Preberite še, kako enostavno prihraniti s kuhanjem doma.

 

Redno vzdrževanje avtomobila.

Ta nasvet je preprost: poiščite zanesljivega mehanika in upoštevajte urnik vzdrževanja v svojem priročniku za osebni avtomobil. Ne-sledenje temu načrtu skoraj vedno povzroča dodatno nepotrebno obrabo različnih komponent vašega avtomobila. To pa zagotavlja, da so popravila pogostejša in da se boste bolj verjetno znašli ob cesti s nedelujočim avtomobilom.

 

Čevlji.

Če uporabljate poceni čevlje, ki niso primerni za vaše noge in niso namenjeni za vaš življenjski slog, lahko povzročijo bolečine in potencialno dolgotrajno poškodbo stopal, ki si je resnično ne želite. Mnogi zanesljivi čevlji, ki zagotavljajo precej udobja, se najdejo po razumnih cenah. Morda bodo stali nekaj več kot poceni čevlji, vendar vam bodo čez nekaj mesecev ali let stopala resnično hvaležna.

 

 

Za veliko stvari v življenju lahko namenimo malo denarja, pri zgoraj napisanih izdelkih pa bodo pri cenejših različicah pomanjkljivosti znatno prevladale nad koristmi. Za nakup teh predmetov vam ni treba porabiti veliko več denarja. Morate pa se nakupa lotiti bolj premišljeno.

Za nekatere stvari pa po nepotrebnem zapravimo preveč denarja. Preverite, kako lahko prihranite z majhnimi spremembami in kako na enostaven način prihraniti pri hrani.

LON svetuje