fbpx Nazaj v šolo v budžetu | LON

Dolgi poletni dnevi se počasi končujejo, kar pomeni, da je novo šolsko leto že skoraj pred vrati. Medtem ko nakupi za šolske potrebščine lahko navdušijo otroke, ki se veselijo novega šolskega leta, lahko stroški teh nakupovalnih potovanj povzročijo pravi stres staršem. Kar nekaj denarja lahko zapravite za nova oblačila, šolske potrebščine in pripomočke. Če ste gospodinjstvo z več otroki, je ta številka lahko zelo osupljiva.

 

 

Ne glede na to, ali se vaši otroci odpravljajo v vrtec ali v šolo, obstaja veliko načinov, kako lahko dobite vse, kar potrebujete za novo šolsko leto, brez da prekoračite svoj budžet.

 

Popišite vse, kar že imate

Eden najlažjih načinov za varčevanje s šolskimi potrebščinami je, da si ogledate, kaj že imate. Otroci verjetno imajo potrebščine še iz prejšnjega šolskega leta, zato izpraznite nahrbtnike, predale in druge posode za shranjevanje, da boste videli, kaj imate na voljo. Tako se lahko odločite, kaj je v resnici potrebno kupiti, kaj pa lahko ponovno uporabijo. Predmetov, kot so nahrbtniki, svinčniki in peresnice, pogosto ni treba zamenjati vsako leto.

 

To je tudi primeren čas, da počistite omare in predale in podarite oblačila, ki so jih vaši otroci prerasli. Ko boste uredili omare, boste imeli boljšo predstavo o tem, katera nova oblačila dejansko potrebujejo vaši otroci.

 

Sestavite seznam potrebnih predmetov

Ko si zabeležite zaloge, ki jih že imate, ustvarite seznam predmetov, ki so "obvezni", in ne le "lepi, da jih imate." Če nakupujete z nakupovalnim seznamom, boste lahko preprečili impulzivne nakupe. Študije kažejo, da ljudje, ki hodijo po nakupih brez seznama, na koncu porabijo kar 23 odstotkov več kot ljudje, ki ustvarijo nakupovalni seznam.

 

Nastavite proračun in se ga držite

Ko boste sestavili seznam šolskih potrebščin, ki jih potrebujete in ne samo želite, nastavite realen proračun.. Če nakupujete šolanje za mlajše otroke v šoli, je to lahko odličen način, da jih naučite, kako pripraviti proračun. Skupaj lahko nakupujete in jim dovolite, da sprejemajo odločitve o tem, kaj želijo kupiti, in sicer znotraj določenega proračuna.

 

Vašemu otroku lahko predate več finančnih lekcij. Preberite, kako v našem članku 10 lekcij o denarju za otroke, preden dopolnijo 10 let.

 

Da kupite vse, kar vaši otroci potrebujejo za vrnitev v šolo, ni treba porabiti neskončnih količin denarja. Obstaja veliko načinov, kako prihraniti denar in biti še vedno pripravljeni na novo leto, ki je pred nami. Z malo načrtovanja in varčnega nakupovanja boste otroke lahko poslali v šolo z vsem, kar potrebujejo za uspeh.

LON svetuje