fbpx Naredi sam in prihrani | LON

V današnjem svetu smo zasuti z velikim številom ponudb, v katerih se včasih izgubimo, zato nam je velikokrat najlažje iti do najbližjega izvajalca/trgovca. Mnogokrat pa take odločitve niso najboljše za našo denarnico.

Zbrali smo nekaj nasvetov, s katerimi vas spodbujamo k ustvarjalnosti, predvsem pa varčnosti.

Uporabite brezplačne aplikacije in nasvete na spletu.

Preden boste začeli delo oz. še pred nakupom materiala, si želeno spremembo vizualizirajte, preverite barve in svetlost prostorov, postavitev elementov ter vse drugo, kar sicer nudijo strokovnjaki. Na spletu je dostopnih več aplikacij in z malo spretnosti boste ujeli tudi navodila, kako se kaj izdela, ter nekatere trike pri sami izdelavi.

Ne zapravite (pre)več za orodje.

Prav je, da kupite kakovostno orodje, vendar upoštevajte, da ga kupujete za določeno delo. Pred nakupom temeljito raziščite ponudbo pri različnih trgovcih. V nekaterih primerih je ugodneje, da orodje najamete. Preverite vse možnosti in izberite najprimernejšo zase.

Izbira surovin

Surovine kupite pri bližnjem trgovcu, pred nakupom pa se dobro informirajte, kaj točno potrebujete. Vedno kupite le toliko, kolikor boste porabili. Izogibajte se ekstremnim nakupom, npr. preko spleta oz. od daleč. Vsi stroški pri teh podvigih bodo višji, poleg tega pa materiala ne morete tako enostavno zamenjati oz. vrniti.

Večja hitrost – več napak

Ne dovolite, da bi delo opravili površno, saj boste morali popravljati in na koncu vas to lahko stane celo bogastvo. Pri delu si vzemite potreben čas za pripravo na vsako fazo. Ne pozabite, da je cilj vašega dela tudi prihranek denarja. Poskrbite, da boste preverili in še enkrat preverili vse meritve, preden boste začeli rezati material.

 

LON svetuje