Glede na rezultate številnih anket lahko potrdimo, da Slovenci neradi menjamo banko. Morda je »neradi« celo malce napačna beseda. Velikokrat je namreč glavni razlog nepozornost, pa tudi pomanjkanje volje. Občutek imamo, da nam bo proces menjave banke vzel veliko časa. Pa nam ga res?

 

 

V primeru, da imate na svoji trenutni banki poravnane vse obveznosti, menjava banke zahteva le en obisk bančne poslovalnice. Predhodni dogovor za sestanek z bančnikom, bo poskrbel, da bo obisk poslovalnice kratek in produktiven. Bančnik vam bo svetoval katere storitve so glede na vaše potrebe najbolj primerne, izpolnili boste nekaj obrazcev, nato pa brezskrbno odšli iz poslovalnice. Naši bančniki bodo z vašim pooblastilom o menjavi banke obvestili vašega delodajalca ter poskrbeli za vse formalnosti.  Več o samem postopku si lahko preberete s klikom na to povezavo.

 

Menjava banke lahko prinese veliko ugodnosti – pa ne zgolj finančnih (čeprav so tudi te seveda pomembne). Preprostejše spletno poslovanje, prijaznejši bančniki ter večja prilagodljivost banke so prav tako lahko pomemben dejavnik pri odločanju za zamenjavo le-te.

 

Kdaj se torej odločiti za menjavo banke? Če s čimerkoli na svoji banki niste zadovoljni, se malce ozrite okoli ter preverite, kakšno je stanje pri drugih bankah. Morda pa le odkrijete, da je zamenjava banke hiter, preprost in povsem upravičen postopek.

 

Se vidimo v LONu! ;)

LON svetuje