fbpx Kako postati fit in imeti več denarja | LON

Določena pravila, kako upravljati svoj denar in kako postati fit, so v bistvu enaka. Preberite spodnje nasvete in preverite še sami, saj ste zagotovo že poskusili eno ali drugo.

 

1. Določite si cilj

In sicer tak, ki vas motivira na poti. Če želite izgubiti določeno število kilogramov ali centimetrov, si to zapišite. Enako je pri varčevanju in porabi denarja. Vizualizirajte in zapišite si cilj ter ga imejte ves čas pred sabo. 

2. Svoj cilj razkrijte drugim 

Družite se s tistimi, ki bodo šli z vami na primer na jutranji tek ali vadbo. Delite cilj z bližnjimi in ob tem najdite način, da bo strošek čim manjši. Enako je pri varčevanju; če vaši bližnji vedo za vaš cilj, vas bodo podpirali in spodbujali.

3. Vodite evidenco

Za fit postavo in dobro počutje si redno zapisujte, kaj in koliko pojeste, ter analizirajte. Sledite napredku. Račun pri nas vam bo samodejno beležil vso porabo in transakcije, tudi splačilno kartico– s tem vam prihranimo delo in čas.

4. Veselite se vsakega napredka

Na poti do končnega cilja si postavite vmesne cilje ali pa praznujte trenutek, ko vam je uspelo premagati same sebe in narediti neverjetno stvar. Tako v vadbi kot v financah.

5. Načrtujte, ko se počutite močni

Vsi vemo, kako je, ko nimamo volje vstati prej oziroma se moramo odpovedati neki drugi aktivnosti, da lahko dosežemo svoj cilj. Ko se počutite dobro, naredite korak naprej – v vadbi in financah – korak, za katerega veste, da vas vodi k cilju.

6. Naredite si sistem

Za vadbo to pomeni imeti urnik in določeni aktivnosti nameniti točno določen čas, na primer: vsak torek in četrtek ob 18.00 uri. Pri financah pa to preprosto naredite s trajnim nalogom.

7. Izognite se skušnjavi

Ne kupujte hrane, ki je ne smete jesti, niti ne posedajte predolgo pri polno obloženih mizah. Skušnjavo v financah boste lažje premagali, če v denarnici ne bo preveč denarja ali boste čim manj v trgovinah.

8. Načrtujte hiter napredek

V vadbo vključite različne načine in intenzivnostne stopnje. V finance pa vključite varčevanje in naložbe.

9. Vprašajte za nasvet

Vedno ste lahko boljši v tem, kar počnete; vprašajte strokovnjake, našebančne svetovalce, ki so v teh poslih vsak dan osem ur.

10. Imejte se radi

Tudi kadar ne gre vse po načrtu, poglejte nazaj, kako dolgo pot ste že prehodili in koliko stvari ste spremenili. Bodite ponosni nase. En slab dan ali trenutek, ko niste mogli vztrajati, ne sme izničiti vsega preteklega truda. Pomislite na svoj cilj in na nov dan, ki vas čaka že jutri.

LON svetuje