fbpx Kako izboljšati produktivnost? | LON

Produktivnost je ključ do vašega poslovnega uspeha in največkrat s tem tudi do vašega finančnega uspeha. Spodaj vam ponujamo nekaj načinov, kako vsak dan narediti največ, kar zmoremo.

 

Kako izboljšati produktivnost?

 

Dovolj spanja

Veliko je o tem že napisanega in verjemite, da potrebujete pravo mero spanja. Nočne ure vam za delovno mizo ne bodo koristile.

Družbena omrežja

V času, ko delate, se odklopite od družbenih omrežij. Enostavno zaprite okno na računalniku ali izklopite obvestila na mobilnem telefonu.

Načrtujte svoj dan

Vsak večer premislite ali si zapišite, kaj vas čaka naslednji dan. V kolikor je kaj pomembnega, se pripravite. Ne prelagajte obveznosti na jutro, saj ni prijetno dneva začeti z hitenjem.

Svež zrak

V kolikor je vaše delo monotono ali ste veliko delovnega časa pred računalnikom ali v zaprtih prostorih izkoristite čas malice za kratek sprehod. Misli bodo bolj bistre in produktivnost bo večja.

Nagradite se

Če delate na projektu, potem je vaša nagrada ob koncu projekta (verjetno tudi podjetje prispeva). Če vaše delo ni projektno, si sami določite, kdaj je čas za majhno nagrado.

Prilagodite se

Pomislite, kdaj v delovnem času imate še prost čas za klepet s sodelavko, kuhanje kave, morda posedanje po malici? Bodite pošteni do sebe in poskusite ta čas bolje izkoristiti.

Začetek dela

Pred vsako pomembno nalogo si namenite malce več časa in pridobite vse potrebne informacije. Nalogo boste tako hitreje opravili in že prvič naredili odlično.

 

Ko delo opravimo uspešno in po naših načrtih ter pričakovanjih, imamo res dober občutek. Dober delodajalec opazi naš trud in vložek, za katerega nas velikokrat zanj tudi nagradi.

LON svetuje