fbpx Ideje za poceni podaljšan vikend | LON

Ni vam treba načrtovati dragih počitnic, da se sprostite med podaljšanim vikendom. V tem letnem času je na voljo veliko zabavnih aktivnosti, ki jih lahko izkoristite ob vikend počitku.

 

 

To je cenejša alternativa dragim potovanjem ali pa nekaj-dnevnim izletom. Doma lahko podpirate vašo lokalno skupnost in v svoji bližini lahko odkrivate nove stvari, kot da ste turist. Že tako podaljšan vikend lahko še malo raztegnete, če izkoristite nekaj dni letnega dopusta.

 

Odpočijte si od gospodinjskih opravil.

Tako kot pred običajnim dopustom, operite vse perilo in opravite vse gospodinjske opravke pred podaljšanim vikendom. Očistite svoje dvorišče ali teraso teden prej, tako da lahko uživate v lepem vremenu.

 

Drug način, kako se popotniki pogosto sprostijo na počitnicah, je tak, da ne kuhajo ali pripravljajo obrokov. Samo zato, ker ste doma ta podaljšan vikend, ne pomeni, da morate porabiti ure in ure za pripravo obrokov. Te pripravite vnaprej, tako da poiščete recepte za pripravo hrane. Na ta način si prihranite rezanje, začinjanje in razmišljanje o vaših obrokih med vikendom. Vse, kar morate storiti, je, da jih pogrejete. Za tiste, ki uživajo ob peki na žaru, lahko vnaprej pripravite nekaj preprostih prilog ali marinad, ki jih shranite v hladilniku. Za vikend pa lahko med peko na žaru uživate s hladno pijačo v roki.

 

Obiščite tržnico ali festival.

Poletje je tu in najlepše je čas preživeti na prostem. V kolikor nimate lastnega vrta, obiščite tržnico in si privoščite lokalne pridelke. V tem času so v polnem razmahu tudi festivali na prostem. Preverite koledarje svojega in okoliških mest in preverite, kakšni dogodki se odvijajo. Od dogodka je odvisno, ali ima vstopnino. Preprosto sprehodite se in preverite.

 

Pojdite na lokalni pohod ali sprehod.

Ali ste raziskali, kje v vaši okolici se splača iti na pohod, ali pa se skriva odlična sprehajalna pot? Morda boste presenečeni nad različnimi možnostmi. Preverite spletne strani turističnih centrov vašega mesta. Te imajo običajno naštete sprehode in pohode, ki ustrezajo vsem nivojem sposobnosti. Ta dejavnost ni samo za tiste, ki živijo na podeželju. Prebivalci mest se lahko podajo na zgodovinske sprehode, mestne sprehode, sprehode po plaži in vožnjo s kolesom.

 

Priredite večer družabnih iger.

Zabavajte se s prijatelji in družino z igranjem družabnih iger. Naredite to v večernem času, tako da niste obvezani, da pripravite obrok; pripravite samo sladico ali prigrizke in pijačo. Odvisno od družbe, lahko celo pripravite igralno sobo za odrasle in drugo igralno sobo za otroke. Ne počutite se, kot da morate kupiti več iger. Vprašajte svoje goste, da prinesejo tisto, kar imajo, zato je na voljo veliko možnosti.

Karkoli boste že počeli, spočijte se in odmislite svoje dnevne obveznosti.

Med podaljšanim vikendom pa lahko preizkusite tudi kakšnega izmed hobijev, o katerih smo že pisali.

LON svetuje