fbpx Dosežite zdravo ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem | LON

Kako uravnotežiti zasebno življenje s kariernim, je za vsakogar težavno, sploh če je v igri lastno podjetje. Oba vidika življenja sta pomembna za nas, prav tako pa vsak občasno zahteva več časa. To pomeni, da drugi vidik lahko trpi. Če imate svoje podjetje, je usklajevanje družinskega s poklicnim življenjem velikega pomena. Preberite si 7 korakov, kako doseči pravo ravnovesje.

 

 

 

Ustvarite in upoštevajte nekaj osnovnih pravil.

Začrtajte meje na poslovnem področju, saj boste le tako ustvarili občutek ravnovesja za vse v vašem zasebnem življenju. Ustvarjanje nekaj osnovnih pravil za družinske člane (tako odrasle kot otroke) vam lahko pomaga pri določitvi realnih pričakovanj o tem, kaj lahko postorite v delovnem dnevu. Če imate lastno podjetje, boste osnovna pravila morali določiti tudi zase, da zagotovite, da ne delate preveč ali premalo. Te smernice vam lahko pomagajo obvladati morebitne moteče dejavnike. Ne pozabite, da za motnje niso vedno krivi drugi ljudje, temveč se lahko pojavijo v obliki gospodinjskih opravil, TV-ja ali družabnih omrežij.

 

 

 

Zastavite si cilje.

Ne glede na cilje, ki jih določite, jih lahko dosežete le tako, da trdo delate in jih imate vsak dan v mislih. V pomoč vam je lahko tudi tabla vizij "vision board"- vizualna predstavitev tvojih ciljev. Tja si shranjujete, lepite in dodajate stvari, ki jih želite doseči v zasebnem ali poslovnem življenju in izgledajo nekako takole. Da bi delali kar se da uspešno, jih razdelite v nize manjših ciljev. Začnite s svojo splošno vizijo in ugotovite, kakšni morajo biti vaši dnevni cilji, da dosežete svojo vizijo. Nastavite opomnike v telefonu, redno preverjajte in ovrednotite svoj napredek.

 

 

 

Organizirajte se.

Ustvarite svoj sistem in rutino, da boste organizirani tako doma kot na delovnem mestu. Za organizacijo si je potrebno vzeti čas in se malce potruditi. Če vaša prva taktika ne deluje, ne obupajte. Ponovno razmislite in poiščite način, ki deluje za vas. Lahko si pomagate z aplikacijami, ki vam pomagajo pri organizaciji. Nekaj zares odličnih je: Evernote, Any.do, Trello. Najtežji del je lahko upoštevanje in izvajanje novega sistema. Ne čakajte, da vam celoten sistem propade, mesečno preglejte stanje. Ali stvari delate, kot ste načrtovali? Če ne, stanje popravite in si prizadevajte za boljšo prakso.

 

 

 

Sprejmite spremembe.

Vedite, da se bo učinkovitost sistema organizacije sčasoma spremenila. Otroci rastejo, pridobivajo nove veščine in imajo različne potrebe. Kot starš je pomembno, da prepoznate, kdaj lahko otroci prevzamejo več odgovornosti in privilegijev. Prav tako se zavija tudi vaše poklicno življenje. Podjetje ne bo enako leto za letom. Biti morate spretni, iskati nove priložnosti in podjetje spretno usmerjati preko novih izzivov. Ko imate svoje podjetje, se ti dve vrsti sprememb lahko medsebojno zapletate, ali pa skupaj uspešno rasteta. Odvisno je od tega, kako dobro načrtujete spremembe, ki so neizogibne.

 

 

 

Delajte »ravno prav« časa.

Na žalost, »ravno prav« časa ni nujno količina, ki vam je najbolj po godu. To je obseg dela, ki zagotavlja finančno, strokovno in osebno ravnovesje, ki ga iščete. Včasih je težko vedeti, koliko časa je to. Obdržite svoje splošne življenjske in poklicne cilje v mislih, ko zastavljate urnik dela. Poiščite načine za opravljanje več opravkov hkrati ali pa učinkovitejše možnosti pri ustvarjanju dobička. Z LONovo mobilno banko mLON lahko finance urejate med jutranjo kavico, kar vam zagotovi čas za stvari, ki so vam bolj pomembne. Nudimo vam tudi ugodne bančne pakete (Podjetniški paketi, Osebni paketi), kjer so izbrane storitve združene, da vam karseda najbolje olajšajo vaš vsakdan. Novim komitentom podarimo še strošek vodenja bančnega za prve tri mesece, enoletno brezplačno članarino na LON Diners Club kartico ter ostale ugodnosti.

 

 

Ostanite v stiku in nadaljujte z učenjem.

Ne dovolite, da bi izgubili stik z novimi strokovnimi dosežki ali pa bi se nehali mrežiti. Potrebnega je nekaj dodatnega napora, vendar je zelo pomembno, da se ne izolirate. Naročite se na strokovne revije, redno preverjajte novice in spletne strani, povezane z vašim poklicem ter uporabite tudi družbene medije za mreženje znotraj vaše industrije. Pogosto so na voljo tudi kakšni brezplačni webinarji ali e-knjige, ki vam lahko pomagajo v vašem poslu.

 

 

 

Poskrbite zase.

Ko imate svoje podjetje, se lahko zasebno in poklicno življenje tako prepletata, da nimate časa zase. Pomembno je, da si vzamete čas, saj tako poskrbite za vaše duševno in telesno zdravje. Vadba, ustvarjanje, sprehodi v naravo, čas z družino in podobno so tiste stvari, na katere lahko hitro pozabite. Ne dovolite, da se to zgodi, saj s tem izgubljate ravnovesje v svojem življenju. Prepričajte se, da je čas, ki si ga vzamete, kakovostno preživet z ljudmi, ki jih imate radi.

 

 

 

Da boste čim več časa lahko namenili svojemu podjetju in svojim najbližjim, nas kontaktirajte za super ponudbo naših bančnih storitev. Naši bančniki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri pravega bančnega paketa ali zgolj le finančnega nasveta pri poslu.

Želim odpreti bančni račun v LONu!

Posvetujte se z nami in uredili vam bomo najbolj prijazno rešitev za vaše cilje.
* obvezni podatki
Izberi poslovno enoto:
Ime in priimek: *
Telefonska številka:
Želim povratno informacijo:
Tema sestanka:
E-pošta:
Opombe:
S klikom na gumb Potrdi se strinjate, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zgolj za namene sestanka/povpraševanja/klica. Več o zasebnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih zasebnosti
* obvezni podatki
Izberi poslovno enoto:
Ime in priimek: *
Telefonska številka:
Želim povratno informacijo:
Tema:
E-pošta:
Opombe:


S klikom na gumb Potrdi se strinjate, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zgolj za namene sestanka/povpraševanja/klica. Več o zasebnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih zasebnosti

* obvezni podatki
Izberi poslovno enoto:
Ime in priimek: *
Telefonska številka:
Tema:
E-pošta:
Opombe:


S klikom na gumb Potrdi se strinjate, da bomo vaše osebne podatke obravnavali zgolj za namene sestanka/povpraševanja/klica. Več o zasebnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih zasebnosti

LON svetuje