fbpx Domača božična darila | LON

Vam zmanjkuje idej, kaj podariti za božično/novoletno darilo, ne želite pa zapraviti preveč denarja? Izvrstna ideja je, da darila naredite sami. S tem prihranite, obenem pa svojim najbližjim pokažete, kako zelo so vam pomembni.

 

Doma lahko ustvarite marsikatero uporabno malenkost (ali pa že kar konkretno darilo), ki lahko polepša stanovanje, obogati okus jedi ali pa je uporabno v kuhinji. 

 

V tem članku si preberite naš izbor idej za uporabna darila, ki ne bodo še en »nabiralec prahu«, v našem prejšnjem članku pa si preberite, kako znižati stroške obdarovanja.

 

Obroč receptov

Poznate koga, ki rad svoj prosti čas preživi v kuhinji? Ali pa koga, ki mu vedno primanjkuje idej za kuho? Poiščite in skrbno izberite nekaj receptov (okoli 15), jih natipkajte 3 na eno A4 stran ter natisnite na barvast papir ali pa jih na roke napišite na manjše kartončke. Papir ali kartončke laminirajte, nato pa z luknjačem v kotu preluknjajte. Najdite obroček za ključe in recepte zataknite nanj. Na obroček lahko dodate še kakšen kuhinjski pripomoček.

 

 

Vir: https://lilluna.com/tutorial-tuesday-recipe-ring-giveaway/

 

 

 

Domač jušni pripravek v kozarcu

Prihranite svojim najbližjim nekaj časa. V kozarec s pokrovom (kozarec za vlaganje, shranjevanje …) natresite suhe sestavine za juho. Seveda sestavin ne zalijte z vodo, temveč kozarcu dodajte navodila za pripravo. Navodila za dokončanje juhe lahko prav lično z vrvico pritrdite kar na kozarec. Pri sestavinah ste lahko izvirni, recepte pa lahko vedno poiščete tudi na spletu.

 

 

 

Vir: https://wholefully.com/homemade-soup-mixes-in-a-jar/

 

 

Čokoladni ananas

Vino in čokolada sta klasika obdarovanja. Da izpadete bolj izvirni, oblepite steklenico vina s Ferrerro Rocher čokoladicami ali pa kakšnimi drugimi bomboni v rumeno-zlatih odtenkih. Vrat steklenice okrasite z zelenjem, čokoladice pa zavarujte tako, da spodnji del ovijete v celofan. Dekoraciji se izjemno lepo poda še rumena pentlja, nato pa lahko s tem čokoladnim ananasom razveselite vaše drage.

 

 

Vir: https://connysimon.blogspot.com/2014/12/rocher-sekt-ananas.html?spref=pi

 

 

 

Personaliziran lonček za rožo

Če ste se odločili, da boste nekoga obdarili z rožo, lahko veselje prejemnika še povečate z osebnim lončkom. Kupite lonček za rožo v nežnih odtenkih, nato v krepkem fontu na list papirja natisnite ime obdarovanca. Črke izrežite in jih prilepite na lonček. Ko imate črke nalepljene, vzemite zlat (ali druge poljubne barve) flomaster in s kratkimi pritiski ustvarite pikice. Ko končate, z lončka odlepite papirnate črke in z rožico in lončkom pričarajte nasmeh na obrazu.

 

Vir: https://cutesycrafts.com/2017/03/sharpie-dot-diy-flower-pots.html

 

 

Začimbna sol

Sol z začimbami lahko kupimo v trgovini. Je pa veliko lepše, če sol pripravimo sami in jo prilagodimo okusom posameznika. Enostavno v posodici zmešajte sol z želenimi začimbami ter mešanico pretresite v majhne lončke s pokrovom. Lonček lahko označite z nalepko, darilu pa lahko dodate še nekaj receptov, v katerih bi bila uporaba tega darila izvrstna.

 

 

Vir: https://www.countryliving.com/food-drinks/recipes/a4215/flavored-salts-recipe-clv1212/

 

 

 

Doma okrašene šalice

Opremite se z belimi šalicami za čaj, pripravite si plastično posodico, ki je ne potrebujete več in pripravite lak za nohte. V plastično posodo nalijte toplo vodo, nato pa ji dodajte nekaj kapljic laka za nohte. Lak po vodi malce razporedite z zobotrebcem ali podobno leseno paličico, nato pa šalčko z zunanjo stranjo prislonite (»povaljajte«) ob vodo. Šalico položite na papirnato brisačko in počakajte, da se posuši. Bodite previdni in šalico na tak način okrasite v spodnjem delu, saj lak ni užiten. Prav tako bo tako šalčko potrebno pomiti na roke ter je ne postaviti v mikrovalovno pečico.

 

Ko odlivate vodo iz plastične posodice, najprej s papirnato brisačko iz vode popivnajte lak, sicer boste svoj lijak zelo barvito okrasili.

 

Vir: https://houseofhipsters.com/2014/09/dyi-marble-dipped-mug/

 

 

Barviti leseni kuhinjski pripomočki

Kupite poceni različne lesene kuhalnice ter nekaj stekleničk akrilne barve ter zaščitnega laka. Držalo kuhalnic enostavno prebarvajte v želene barve, pazite pa, da del, ki pride v stik s hrano, pustite naraven. Ko se barva posuši, ga zaščitite z lakom. V trgovini se pozanimajte, kater lak točno je primeren za les ter obstojen na paro, vodo … Kuhinjske pripomočke lahko lepo povežete z okrasnim trakom ter jih pridenete h kuhinjski krpi. Takega darila bi bil zagotovo vesel vsak, ki nekaj časa preživi v kuhinji.

 

Vir: https://lydioutloud.com/diy-ombre-kitchen-utensils/

 

 

 

 

Za kakršnokoli darilo se že odločite, vedite, da je že sama pozornost veliko vredna. Vsi cenimo, če se nekdo tako potrudi za nas. Veliko lepih ustvarjalnih uric vam želimo!

LON svetuje