fbpx Da se spremenite, ne potrebujete dragih pripomočkov. | LON

Če si želite sprememb v vašem življenju, ne potrebujete kupovati novih stvari. Karkoli kupite, ta izdelek ne bo razlog za vašo spremembo. Kar vas bo spremenilo, so vaša dejanja. Vse, kar nov produkt spremeni, je, da izboljša vašo dejavnost. Če sedaj ne delate tistega, kar si želite, vas tudi nakup novega pripomočka ne bo prepričal v izvajanje želenega.

 

 

Če želite izgubiti težo, ni potrebe po dragih dietnih programih. S pomočjo brezplačnih aplikacij lahko sledite kalorijam, ki jih vnesete v telo, prav tako pa lahko veliko naredite že s pazljivim prehranjevanjem.

 

Če želite biti bolj fit, se začnite premikati. Pojdite na sprehod, naredite nekaj sklec, izvajajte preproste vaje doma. Ne potrebujete članstva v fitnesu ali opreme za vadbo. V bistvu ne potrebujete prav ničesar, dokler dolgi sprehodi, počepi in sklece ne postanejo povsem enostavne.

 

Če se želite nečesa naučiti, ne potrebujete kupiti dragih knjig in spletnih izobraževanj. Pojdite v knjižnico, izberite nekaj knjig in začnite brati. Za hiter pregled področja lahko vedno uporabite splet.

 

Če želite nekaj narediti, naredite. V kolikor potrebujete določeno opremo, da se sploh začnete ukvarjati s hobijem, kupite čisto osnovne stvari. Lahko kupite tudi rabljeno, ali pa si predmete izposodite.

 

Ne potrebujete novih čevljev, da začnete hoditi. Pojdite na sprehod v vaši okolici, v čevljih, ki jih že imate.

Ne potrebujete novih oblačil, da se začnete ukvarjati z jogo. Začnite z enostavnimi položaji v vaši dnevni sobi.

Ne potrebujete nove telovadne opreme, da postanete fit. V dnevni začnite s sklecami in počepi.

Ne potrebujete novih knjig, da začnete brati. Članarina v knjižnici je povsem dovolj.

 

Dajte si 30-dnevni izziv, ki je osredotočen na to, kar želite početi. To je lahko vaš cilj za prihodnji mesec. Vsak dan boste dejansko naredili nekaj v zvezi s tem, o čemer ste razmišljali. Ne boste kupili pripomočkov. Ne boste prestavljali začetka, ker boste »nekega dne« kupili potrebno opremo.

 

Čeprav boste morda ugotovili, da to, kar počnete, ni za vas, boste ugotovili, da vam ni treba kupiti gore nepotrebnih stvari, zato da začnete delati na sebi. Na tak način se lahko motiviramo in prihranimo več denarja. Tisto vsoto, ki bo jo namenili pripomočkom, raje položite na varčevalni račun, ali pa sklenite depozit po super obrestni meri.

LON svetuje