fbpx 8 nasvetov za poceni pakiranje kovčka | LON

Če poskušate prihraniti denar, ko potujete, šteje vsak evro. Lahko najdete cenovno ugoden let ali načrtujete celoten izlet po cenovno ugodni državi. Ampak eden od najboljših in pogosto najbolj prezrtih načinov za prihranek na potovanju je pametno pakiranje in pazljiva izbira potovalne opreme.

 

 

Upoštevajte uporabne nasvete za pakiranje in poskrbite za prihranek denarja.

 

Ne kupujte poceni prtljage

Morda se zdi ne intuitivno, vendar porabite več denarja za pomembne stvari: vaša torba, nahrbtnik ali kovček. 200 € vredna torba, ki zdrži 10 let, je veliko boljša naložba kot torba za 50 €, ki bo po nekaj potovanjih razpadla. Tudi če si obljubite, da boste s svojo prtljago ravnali karseda previdno, tega ne morete zagotoviti za letališke uslužbence.

 

Bodite pozorni na omejitve teže prtljage

Teža (za katerokoli velikost prtljage) se razlikuje od letalske družbe do letalske družbe. Prepričajte se, in preverite letalsko politiko pred odhodom. Če je vaša torba pretežka že samo za en kilogram, se lahko zgodi, da vas čaka nezanemarljiv strošek.

 

Predlagamo, da si omislite malo (ročno) tehtnico za prtljago, ki jo lahko vržete v torbo. Ta potovalni pripomoček je še posebej uporaben pri letenju domov, ko je vaša torba polna spominkov. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da se na letališču pred povratkom ukvarjate z optimizacijo prtljage, ko poskušate zadostiti zahtevam glede teže.

 

Držite se ročne prtljage

Da bi se izognili plačevanju dodatne prtljage in pristojbin, se držite ročne prtljage, ko le lahko. Kar nekaj letalskih prevoznikov že dodaja pristojbino tudi za ročno prtljago, vendar se za zdaj v večini primerov še lahko izognemo temu strošku.

 

Ročna prtljaga je lahko najbolj primerna za kratke vikend izlete, vendar je ne izključite tudi za daljša potovanja. Morda boste morali biti bolj strateški pri izbiri oblačil, vendar zagotovo ni nemogoče uporabiti samo ročne prtljage za daljša potovanja.

 

Ne kupujte izdelkov v potovalni embalaži

Najboljši način za prihranek denarja je prepoznati, kdaj ste izigrani. Potovalne velikosti izdelkov priznanih blagovnih znamk so izredno drage. Tudi če ne pogledate cene izdelka na mL, je dejanska primerjava cene druge ob drugi zelo jasen pokazatelj.

 

Kupite paket plastičnih tubic ali plastenk za večkratno uporabo in jih napolnite s svojimi izdelki doma. Ne samo, da boste prihranili, na ta način boste porabili tudi manj plastike.

 

Izkoristite testerčke

Teža kovčka se hitro poveča, ko začnete pakirati ličila in ostale izdelke za osebno nego. Zato se odpravite v vam najljubšo trgovino in prosite za testerčke. Prodajalci vedno z veseljem postrežejo z več testerji, kot jih dejansko potrebujete.

 

Ustavite se in razmislite

Dve stvari, ki jih nikoli ne smete storiti: odlašati s pakiranjem do zadnjega trenutka in hiteti - zagotovo boste pozabili na stvari. Eden največjih porabnikov denarja, ko gre za potovanje, je sigurno pozabljivost. Ko pozabite bistvene predmete, ki se zdijo povsem samoumevni, turistične destinacije to s pridom izkoristijo. Zakaj mislite, da je v vseh tropskih destinacijah zaščita pred soncem tako draga? Ker vedo, da jo boste pozabili, potem morate plačati višjo ceno.

 

Če se med pakiranjem ustavite in razmislite, ali celo pogooglate seznam stvari, ki jih ne smete pozabiti, se boste sigurno izognili neprijetni situaciji.

 

Spakirajte hrano

Na letališkem ozemlju je 5 evrov za sendvič dobra kupčija. Poleg tega so prevozniki v večji meri za krajše lete ukinili prigrizke. Prihranite denar in si spakirajte prigrizke ali celo poln obrok. Verjemite, med potjo, pa čeprav je kratka, se prigrizek več kot prileže.

 

Ne pozabite na vodo

Še ena stvar, ki je neverjetno draga na letališčih ali na letalu, je ustekleničena voda. Spakirajte steklenico ali plastenko za vodo v torbo in jo napolnite, ko pridete skozi varnostni pregled.

 

 

Upamo, da vam ti nasveti pomagajo prihraniti nekaj denarja pri naslednjem potovanju. Kako še ceneje potovati, si preberite v našem članku Znižaj stroške potovanja.

LON svetuje