V sezoni praznikov je zabav res veliko. Naj bo to zabava z družino, prijatelji ali s sodelavci. Ob takih dogodkih se velikokrat počutimo dolžne prinesti darilo. Ob poplavi zabav so lahko darila velik strošek. Predlagamo, da namesto dragih, prinesete enega izmed spodaj naštetih daril.

Preberite, katerih pet poceni daril je tako čudovitih, da boste zabavo še dodatno popestrili in predvsem izkazali pozornost.

 

Enostavna priloga

Ta ideja je odlična izbira za večino prazničnih srečanj, ki vključujejo hrano. Izberite tako prilogo, ki se dobro ujema z obrokom in je preprosta in poceni za pripravo.

 

Najpogostejši pristop je, da gostitelja povprašate, kaj bo postreženo kot glavna jed, in se ponudite, da prinesete prilogo. Nato malo raziščite in poiščite ustrezen recept. Večino prilog se lahko enostavno pripravi z nekaj sestavinami, zato poiščite nekaj preprostega in poceni. Vaši gostitelji bodo navdušeni, da bodo malce razbremenjeni, za vas pa je to možnost, da prinesete neko pozornost, ki pa je tudi prizanesljiva do vašega bančnega računa.

 

Enostavna sladica

Priprava sladice sledi isti logiki kot priprava priloge, razen, da je morda celo bolj prilagodljiva. Preprosto pripravite nekaj, kar se lahko zlahka razreže ali razdeli, po možnosti nekaj enostavnega za jesti, tako da se ne umaže preveč posode in dodatno naloži dela gostitelju.

 

Ročno izdelan okrasek

To darilo za goste je super in preprosto praznično darilo, če imate malce umetniške žilice. Obstaja ogromno vrst prazničnih okraskov in idej, od ročno izdelanih okraskov iz slanega testa do preprostih papirnatih okraskov.

 

Material za domače okraske je običajno poceni, zahteva pa nekaj občutka in čas. Če niste prepričani, kaj narediti, izberite preprosto in elegantno obliko, kot so okraski z drobnimi snežinkami ali mala darilca.

 

Mala poslastica za hišne živali

Vedno dobrodošlo darilo za nekoga, ki je ljubitelj živali (in jih seveda ima), je kakšna poslastica za hišne ljubljenčke. Malce se pozanimajte o živali, ugotovite, kakšne priboljške ima rad/-a in se na poti ustavite v trgovini za hišne ljubljenčke.

 

Vino, ki se poda k jedi

Zadnja ideja je cenovno dostopno vino. Ne kupite »ene flaše vina« kar tako, temveč naredite domačo nalogo.

 

Pozanimajte se, kaj bo za glavno jed, nato pa malce pobrskajte po spletu in ugotovite, katero vino bi se podalo k jedi. V trgovini izberite cenovno ugodno vino, vendar točno te vrste. Ni vam potrebno podariti dragega vina, le poudarite, da ste vino izbrali zato, ker bo odlično dopolnil jed. Gostitelji bodo sigurno očarani.

 

 

Ena izmed teh možnosti bo sigurno odlična ideja za vsako izmed božičnih zabav. S premišljenim darilom boste lahko na ugoden način pokazali gostiteljem, da vam je mar.
LON svetuje