Obdobje nosečnosti in pričakovanja otroka je eno najlepših za vsako žensko in njenega partnerja. S koraki, ki jih najdete pod fotografijo, poskrbite, da boste tudi finančno pripravljeni na novega člana.

 

 

  • Preučite svojo finančno situacijo. Nikoli ni prezgodaj, da si izdelate budžet. Nikar tega ne odlašajte na čas, ko se bo otrok rodil. Za vsak mesec planirajte, kaj boste kupili in koliko boste za to zapravili. Za nasvete, katere izdelke kupiti, vprašajte ostale mamice ‒ tako ne bo nepotrebnih nakupov in neuporabnih stvari.
  • Zmanjšajte stroške. Najverjetneje v tem času prenehate delati in posledično se vaši prihodki zmanjšajo. Preglejte, česa v naslednjem obdobju ne boste potrebovali, npr. naročnina na revijo, razne članarine in podobno. Svoje odhodke razdelite na nujne in manj nujne in manj nujne poskusite zmanjšati.
  • Zmanjšajte dolgove. Pomembno je, da določite minimalni znesek, ki ga vseeno plačujete. Preverite, kaj je možno zmanjšati oz. prekiniti za določeno obdobje.  
  • Odprite varčevalni račun. V tem času je varčevanje še posebej pomembno, saj vam in otroku pomeni varnost. Lahko se zgodi, da boste v bližnji prihodnosti potrebovali večjo vsoto denarja. Denar na računu naj bo vedno dostopen.
  • Povečajte prihodke. Obstaja kar nekaj idej, kako lahko v času nosečnosti zaslužite kakšen dodaten evro. Predvsem je to delo od doma, kjer lahko delate, ko ste za to razpoloženi. Pisanje člankov ali urejanje vsebin preko spleta oz. drugo internetno delo je morda pravo za vas.