fbpx Lažna podpora (oddaljen dostop) | LON
Lažna podpora (oddaljen dostop)
Datum objave:
25.01.2023

Pri prevari lažne podpore vas pokliče neznanec in se predstavi kot strokovnjak tehnične podpore (npr. podjetja Microsoft). Pove vam, da so na vašem računalniku zaznali določene težave in da jih bodo odpravili. Pogosto od vas zahtevajo oddaljen dostop do vašega računalnika.


Postopek prevare:

  1. Prejmete telefonski klic neznanca. Klicatelj trdi, da kliče iz tehnične podpore določenega podjetja (npr. Microsoft).
  2. Klicatelj pojasni, da so na vašem računalniku zaznali določene težave oziroma napake.
  3. Klicatelj zahteva, da na računalniku odprete programe, ki prikazujejo napake, ki pa v resnici ne vplivajo na pravilno delovanje vašega računalnika.
  4. Od vas zahtevajo prenos programa(ov), s katerim bi vam »pomagali« odpraviti težave. Običajno gre za programe, omogočijo dostop do vašega računalnika – prevarantu tako omogočite popoln nadzor nad vašim računalnikom.
  5. Računalnik vam prikazuje lažne znake okužbe – od vas zahtevajo osebne podatke in podatke o bančni kartici za nakup programske opreme, s katero bi težave odpravili.
  6. Če ne želite vpisati svojih osebnih in bančnih podatkov, lahko prevaranti preko oddaljenega dostopa tudi izbrišejo posamezne sistemske datoteke oz. računalnik zablokirajo na tak način, da morate ob ponovnem zagonu vpisati geslo, ki pa ga ne poznate.

Svetujemo previdnost pri vseh sumljivih klicih tehnične podpore, tudi če ti prihajajo iz lokalnih omrežnih skupin.

Prosimo, da morebiten poskus prevare takoj prijavite policiji in obvestite LON na prevare@lon.si.

POMEMBNO: Neznancem ne omogočajte oddaljenega dostopa do računalnika. Zaposleni v tehnični podpori od vas nikoli ne bodo zahtevali podatkov vaše bančne kartice.

 

 Kako prepoznati prevare navideznih oddelkov za tehnično pomoč