fbpx Investicijske prevare | LON
Investicijske prevare
Datum objave:
25.01.2023

Če vam pri investiranju obljubljajo velike zajamčene zaslužke brez tveganja, ne nasedajte. Naj vas ne premamijo lepe besede, zeleni grafi in neverjetne zgodbe novonastalih bogatašev. Mnogi so v investicijskih prevarah izgubili čisto vse.

 

Prevara se običajno izvaja na lažni trgovalni platformi, kjer prevaranti prikazujejo strmo rast premoženja, da bi vi v želji po še višjem dobičku vložili še več denarja. Vendar pa so grafi in ostali podatki, ki jih vidite na trgovalni platformi, ponarejeni, saj goljufi grafe rišejo kar sami.

 

Ko želite zasluženi denar končno prenakazati na svoj bančni račun, goljufi vsa nadaljnja izplačila onemogočijo. Izplačila pogojujejo z novimi investicijami ter od vas zahtevajo vedno nova in nova sredstva za kritje različnih fiktivnih stroškov – davkov, provizij, zavarovanja … Takoj, ko ugotovijo, da niste več pripravljeni plačevati, se prenehajo odzivati na vse klice in sporočila, vi pa ostanete brez vsega.

 

Prosimo, da morebiten poskus prevare takoj prijavite policiji. Za nasvet, mnenje in pomoč glede preklica neodobrene plačilne transakcije nemudoma kontaktirajte LON na prevare@lon.si.

 

POMEMBNO: Previdnost ni nikoli odveč. Kot vedno pa tudi tu velja univerzalno pravilo: Ne nasedajte pravljicam. Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni!