fbpx Na počitnice brez skrbi | LON

Da bodo vaše počitnice minile v miru in ob neobremenjeni zabavi, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako jih varno in brezskrbno preživeti.

 

 

Nastavite si digitalen dostop do vašega računa - preko telefona ali prenosnega/tabličnega računalnika.

Dostop do svojega bančnega računa 24/7 si lahko zagotovite z namestitvijo elektronske banke eLON ali mobilne banke mLON. Tako imate vpogled v svoje finance kjerkoli in kadarkoli, tudi na dopustu. Pregledujete lahko svoje stanje na računu, sklenjene depozite, stanje kredita, izvajate nakazila ali dostopate do kontaktnih podatkov banke.

 

Preveverite in plačajte vse zapadle obveznosti.

Pred odhodom na dopust plačajte vse račune, ki bodo zapadli do vašega prihoda nazaj, saj boste veliko bolj sproščeni. Prav tako ne bo stresa, da morate takoj po vrnitvi plačati račune. Če pa slučajno pozabite poravnati kakšno obveznost, lahko to enostavno storite prek elektronske ali mobilne banke. Velika prednost takega plačevanja ni samo hitrost, temveč tudi cena, saj je provizija za plačilo položnice le 0,35 EUR.

 

Aktivirajte SMS-obvestila o vseh transakcijah s kartico.

Storitev prejemanja varnostnih SMS sporočil vam omogoča, da ob vsaki transakciji z bančno kartico prejmete SMS sporočilo na svoj mobilni telefon. SMS sporočilo vam sporoči, kakšna vrsta transakcije je bila opravljena (dvig gotovine, plačilo na POS terminalu), čas in lokacijo opravljene storitve ter vrednost same transakcije.

 

S seboj vzemite samo tiste kartice, ki jih boste potrebovali.

Na pot vzemite samo kartice, ki jih boste uporabljali, ter nekaj gotovine. Iz denarnice odstranite vse nepotrebne kartice ter druge zaupne dokumente. Če menite, da potrebujete neki dokument, si naredite fotokopijo. Najenostavnejša in najvarnejša rešitev za potovanja je predplačniška kartica, ki omogoča brezgotovinsko plačevanje ter dvigovanje gotovine na bankomatih po vsem svetu na prodajnih mestih z oznako MasterCard. Na kartico si tako nakažite le toliko, kolikor boste na potovanju potrebovali.

LON svetuje