fbpx 6 skromnih drugačnih daril za valentinovo | LON

Letos pozabi na vrtnice in draga darila – kupi eno izmed spodaj naštetih skromnih, a romantičnih daril.

 

Če razmišljaš o tem, kaj svoji boljši polovici podariti za valentinovo, se splača razmisliti o kakšni alternativi vrtnicam in bombonjeri. Izbira netradicionalnega darila ne bo zgolj navdušila tvoje/ga drage/ga, temveč ti prav lahko prihrani kakšen evro.

 

Valentinovo - LON svetuje

 

Povpraševanje po valentinovo obarvanih darilih je vedno večje, zato se z vsakim dnem višajo tudi cene. Prav prisrčno je najti darilo, ki je še vedno lepo in romantično, a ni zapakirano v rdečo osladnost.

 

Tradicionalno: Rdeče vrtnice
Malce drugače: Marjetice

Vrtnice veljajo za najelegantnejšo rožo, rdeče pa so sploh simbol ljubezni. A niso zgolj vrtnice romantične. Verjamemo, da bo tvoje dekle veselo kakršnegakoli šopka. Šopek cenejših marjetic lahko izpade še veliko bolj pristno in simpatično.

 

Tradicionalno: Prestižna bombonjera
Malce drugače: Piškoti

Kaj, ko bi si letos namesto dragih bombonjer ali posebnih čokolad, valentinovo posladkala s piškoti? Tisti iz lokalne slaščičarne ali pekarne izgledajo še posebno mamljivo. Če pa v sebi skrivaš skrite talente za peko, pa je še vedno najlepše, če jih spečeš sam/a.

 

Tradicionalno: Plišasti medvedek s srčkom
Malce drugače: Katerakoli druga plišasta žival

Ko plišasti medvedek dobi v svoje tačke rdeče srce, se zgodi dvig cen. Klasični valentinovi medvedki so precej dražji od ostalih plišastih živali. Kupiš lahko katerokoli živalco, ali pa ostaneš pri medvedku, le da mu sam dodaš rdečo pentljo za pridih valentinovega.

 

Tradicionalno: valentinovi darilni paketi
Malce drugače: vsi ostali darilni paketi

Mnoge trgovine in spletne strani ponujajo darilne pakete v košarici ali škatli. NA katerem oddelku kupujete, lahko vpliva na to, koliko plačate. Darilni paketi v kategoriji "Romantika" ali "Valentinovo" so običajno nekaj evrov dražji ostali. Paketi v zadnji kategoriji morda nimajo estetskega rožnato-rdečega srca, vendar pa so si vsebinsko zelo podobni.

 

Tradicionalno: prestižna večerja v restavraciji
Malce drugače: romantična večerja doma

14. februarja se številne restavracije odločijo za ponudbo menijev s fiksno ceno, ki so dražji kot običajni meniji. Te stroške lahko znižaš, če se odločiš za naročilo hrane in osebni prevzem. Če jesta doma, se bosta tudi izognila poskusom prodaje dragega vina. Prižgita svečke in uživajta v romantiki kar v domačem okolju. Če se dobro znajdeš v kuhinji, pa lahko stroške še dodatno znižaš.

 

Tradicionalno: drag nakit
Malce drugače: uporabni pripomočki

Nakit v obliki srca je v tem času vsepovsod in je elegantno valentinovo darilo. Toda ko vidite 15-odstotno znižanje cen, ki se zgodi 15. februarja, ugotovite, kako zelo so cene napihnjene.

Raje se odločite za premišljen, namesto bleščeči pristop. USB razdelilnik, slušalke, brezžični polnilec telefona in ostali tehnološki pripomočki so lahko veliko cenejša opcija. Vaša boljša polovica jih bo uporabljala vsak dan - in vsak trenutek mislila na vas.

LON svetuje