intranet

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

pixel
Zamenjava banke
pixel
pixel

Zamenjava banke je enostavna

Si želite poslovanja z bančno hišo, ki vam nudi kvalitetne in ugodne bančne storitve in to na Ljubezniv Oseben Način?

Zamenjava banke je enostavna, za vse nove komitente pa smo pripravili tudi vrsto ugodnosti, ki smo jih združili v paketu dobrodošlice za nove komitente

 

Postopek zamenjave:

  • V Hranilnici LON odprete osebni račun.
  • Ob odprtju računa vas bodo naši sodelavci podrobno seznanili s splošnimi pogoji poslovanja, s samim postopkom zamenjave in vam nato pomagali urediti vse potrebno.
  • Izpolniti boste morali dokumentacijo za zamenjavo banke, s katero nas boste pooblastili, da vodimo postopek v vašem imenu. Namesto vas bomo nato:
    • odpovedali pogodbo pri vaši prejšnji banki in s tem tudi zaprli vaš obstoječi račun;
    • v primeru, da imate odprte trajnike, bomo pozvali tudi vašo prejšnjo banko, da nam posreduje podatke o njih;
    • vašemu delodajalcu posredovali številko vašega novega računa. 

Prejšnji banki boste morali nato samo še vrniti bančne kartice ter poravnati morebitne obveznosti, nato pa vam bodo prenesli vaša sredstva na vaš novi račun pri Hranilnici LON.  

 

SEPA DIREKTNE OBREMENITVE: Z uveljavitvijo novega sistema direktnih obremenitev (SEPA), ki je v letu 2012 nadomestil stare direktne obremenitve, se spremeni tudi postopek zamenjave banke v povezavi s SEPA direktnimi obremenitvami. V kolikor ima stranka, ki želi zamenjati banko, odprte SEPA direktne obremenitve, mora sama urediti, da se njihovo izvajanje prenese na novo banko. To pravilo velja za vse banke in hranilnice v Sloveniji.  

 

Hranilnica LON je članica Zveze Bank Slovenije (ZBS) in se zavezuje upoštevati pravila, ki jih je postavila ZBS o zamenjavi banke


pixel
pixel
pixel